#PROUDTOBEME

Wat houdt de #proudtobeme campagne in?

Nadat ik mijn lied #proudtobeme over pesten geschreven had, kwam ik op het idee om Stichting Omgaan met Pesten te benaderen.

We hebben beide dezelfde missie: "Mensen die zijn gepest een hart onder de riem steken met de boodschap: "Wees trots op jezelf, je bent goed zoals je bent". We willen hen laten weten dat ze de kracht in zichzelf hebben om alles te kunnen overwinnen. Ik vertel de boodschap met mijn lied. En daarbij hoort natuurlijk een videoclip die op 23 september gelanceerd zal worden.

Stichting Omgaan met Pesten brengt een gratis lespakket uit en daarin zal ook de videoclip van mijn liedje 'Proud to be me' te zien zijn. Samen willen we onze boodschap #proudtobeme zoveel mogelijk verspreiden!

Join us en word lid van onze Facebook-groep: https://www.facebook.com/groups/proudtobeme.by.joycerising/?source_id=179095582777

De reis tot nu toe #proudtobeme

Het begon allemaal met het schrijven van mijn liedje Proud to be me. Ik zat aan de piano en ineens kwamen er woorden omhoog en ik besefte dat dit liedje over pesten zou gaan. En dan wel mijn eigen ervaring met pesten. Ik schreef letterlijk wat me was overkomen. Toen ik 12 jaar was werd ik regelmatig opgewacht, gestompt en er werd tegen mij gezegd dat ik lelijk was, een varken. Ik ging op een gegeven moment geloven dat ik lelijk was. Toch wilde ik in het lied ook schrijven over mijn kracht. De kracht die ik in me heb als mens om alles aan te kunnen in het leven. Het nummer lag al een tijdje op mijn bureau en het bleef hangen in mijn hoofd. Ik ging zitten en maakte het arrangement. Van drums tot aan backing vocals. En zo was het hele lied ineens daar. Het ging vlot, het arrangeren. Ik wilde een fantastische mix en stuurde het nummer uiteindelijk naar Steve Kaye in L.A. Hij had al hits op zijn naam staan van o.a. Fitz and the Tantrums. Ik vind zijn sound geweldig. En wilde Proud to be me ook een retro soul touch geven. Ik ben zelf een echte Motown soul freak, dus ook Proud to be me moest deze touch krijgen. Amy Winehouse bracht de oude soul sound terug en ik kon me hier zo in vinden en deel haar missie. Muziek van vroeger moet veel meer terugkomen. Zo ontstond er een geweldige mix, met name omdat muzikanten van o.a. Amy Winehouse mijn liedje live hebben ingespeeld! Geweldig! Na 2 jaar heb ik eindelijk een punt gezet achter de mix. Ik wilde het perfect hebben, maar perfectie bestaat niet.

Nu dat het liedje was geboren, voelde ik dat ik het wilde schreeuwen van de daken: #proudtobeme! Het moest de wereld in, maar hoe? Ik wilde meer mensen  bereiken die zijn gepest met mijn boodschap: “Wees trots op wie je bent!” Ik voelde me vroeger zo alleen toen ik werd gepest. Ik wou dat ik een clip of liedje had om naar te luisteren wat me kracht gaf. Dat ik kon voelen dat ik ok was. Om deze reden kwam ik op het idee om een stichting te benaderen. Toen stichting Omgaan met Pesten mijn liedje in hun mailbox ontving, kreeg ik vrijwel direct een mega enthousiaste reactie. Zij wilden met mij samen dit lied inzetten voor mensen die zijn gepest!

Bij het lied hoort een mooie videoclip. Iedereen kijkt Youtube. De stichting gaf mij het advies om crowdfunding te doen voor de videoclip. Dit idee vond ik zo spannend. Ik had dit nooit eerder gedaan. Maar het idee dat iedereen zo zijn steentje kon bijdragen, vond ik tof. We konden het onderwerp nog meer in de kijker zetten. Aandacht vragen voor dit onderwerp pesten is namelijk onwijs belangrijk. Een videoclip gaat nooit verloren en is voor iedereen beschikbaar.

Afgelopen februari 2018 startte ik een crowdfundingactie en haalde 4000 euro op om een videoclip te kunnen maken bij mijn nummer “Proud to be me”. Het was een echte uitdaging en ben onwijs blij met alle steun die ik heb gekregen. Bedankt donateurs en voor het geloof in mijn missie.

Na de crowdfunding moest ik op zoek naar de locaties voor de opnames van de videoclip. Het script was inmiddels af en nu moest het uitgewerkt worden. Al snel belde ik Gea Mulder van Guitart Music. Zij was enthousiast en vond het tof dat we bij haar locatie wilde opnemen. Ook Gigant steunde me en vond het leuk dat we bij hun locatie kwamen filmen. De stichting hielp mee om mensen te enthousiasmeren om mee te doen met de opnames. De figuranten zouden een belangrijke rol krijgen in het overbrengen van de boodschap.

De videoclip is inmiddels opgenomen. Het was een fantastische beleving om samen met zoveel mensen deze videoclip te maken. De eerste 2 dagen filmden we alle mensen voor de spiegel. Ik heb zo nu en dan een traantje gelaten. Want het is toch wel heftig als je een kind voor een spiegel ziet staan met al die scheldwoorden. Yentl Meijer speelde de hoofdrol en stelt mij als kind voor in de videoclip. De derde dag filmden we de publiek opnames en kleedkamer scenes. Het was een supertoffe ervaring om al die kinderen en volwassenen te zien dansen en meezingen met mijn liedje. Het geeft zo’n mooi gevoel van verbinding. Na de publiek opnames moesten we nog de kleedkamer scene opnemen van mijzelf. Het was een lange dag maar uiteindelijk stond alles erop.

Ze zeggen dat je door bloed, zweet en tranen een mooi eindresultaat bereikt. Nou dat klopt zeker. Nu gaan we richting de lancering van de videoclip. Op 23 september presenteren we de videoclip van #proudtobeme in Podium Gigant Apeldoorn. Tijdens dit benefietspektakel zal ik ook mijn nummer “Proud to be me” live zingen en de singlecd presenteren. De opbrengst van het concert zal naar de stichting Omgaan met Pesten gaan. De stichting zal het nummer + videoclip verspreiden via hun gratis lespakket voor scholen. Zo kunnen we vele kinderen bereiken met de onze boodschap. Inmiddels zijn de stichting en ik een campagne gestart genaamd #proudtobeme. We hopen onze boodschap zo nog meer kracht te geven. Hashtag mee want de boodschap #proudtobeme zal voor altijd belangrijk blijven.

Met grote dank aan alle donateurs, figuranten en team Joyce Rising, Stichting Omgaan met Pesten en iedereen die zich heeft ingezet voor onze #proudtobeme videoclip en campagne.

Wil je ook mee helpen om dit nummer en de boodschap een groter platform te geven? Je helpt mij en de stichting zo een groter publiek te bereiken met onze boodschap #proudtobeme. Neem gerust contact op: joycerising@live.nl

Bekijk hier alvast een sneak peak van de videoclip van Proud to be me:

https://www.youtube.com/watch?v=bbpIwdkBKLE

Facebook Twitter Youtube

For bookings email:  info@joycerising.com 

Lieve mensen! Dit zijn de figuranten (een deel) die meededen aan de videoclip opnames van #proudtobeme! Vanuit het diepst van mijn hart bedank ik jullie voor jullie fantastische bijdrage aan de videoclip! Zonder jullie was deze lang niet zo mooi geworden! Iedereen is belangrijk! #iamsoproudofyou Bedankt voor het meedoen! Ik hoop dat jullie allemaal komen 23 september in Gigant. Ook zijn jullie van harte welkom in de Facebook groep: https://www.facebook.com/groups/proudtobeme.by.joycerising/ Wat een kanjers! Bedankt allemaal en RIV Casting Twan Paauwe en Stichting Omgaan met Pesten

Contact

JOYCE RISING info@joycerising.com