BIO* DUTCH 

Joyce Rising is een singer songwriter producer uit Nederland. Joyce schrijft, zingt en produceert haar eigen liedjes en maakt haar eigen video's (abonneer je op https://www.youtube.com/joycerising). Daarnaast geeft zij zangles aan huis of op locatie (https://www.zangles-apeldoorn.nl).

Haar moeder was gospelzangeres en de vierjarige Joyce ging altijd mee om te luisteren naar de gospelgroep waar zij in zong. Al snel was de tienjarige Joyce gek van de muziek van Gloria Estefan en nam haar draagbare radio vaak mee onder de arm om de buurt al dansend en zingend te entertainen.

Haar moeder regelde Joyce haar eerste optreden in een discotheek in de buurt waar Joyce woonde. Ze was toen 15 jaar. Joyce is geboren en getogen in Apeldoorn.

Al snel merkte Joyce dat ze haar gevoelens het beste op papier kon uiten en ze begon eigen songs te schrijven. Ook deed Joyce mee aan allerlei talentenjachten.

Om haar zangvaardigheden verder te ontwikkelen besloot Joyce in 2001 auditie te doen aan het conservatorium in Rotterdam. Ze werd aangenomen en behaalde haar diploma in 2006. Tijdens haar studie werd Joyce gevraagd mee te doen aan de “Country Music Hall of Fame”. Hiermee kreeg Joyce de kans om op te treden als lead zangeres in de theaters in Nederland en Belgie.

Joyce had in de tussentijd al veel ervaring opgebouwd in het optreden met coverbands. Joyce wilde net als haar vader graag zelf ondernemen en startte haar eigen muziekbedrijf op in 2006. Hiermee verzorgde Joyce optredens voor haar eigen band op bruiloften en bedrijfsfeesten.

Ondertussen had Joyce eigen liedjes opgenomen in een studio in omgeving Apeldoorn, maar zij was niet tevreden met de opnames. Joyce besloot zelf te leren produceren en arrangeren.  Joyce bestuurdeerde andere producers als Red One, Timbaland, Pitbull, etc. en nam haar eigen liedjes thuis in haar home studio op en speelt instrumenten zelf in en maakte gebruik van samples. Joyce zegt dat het produceren van een liedje is net als het maken van een gerecht: "Alle ingredienten die je gebruikt zijn belangrijk voor het creeren van een heerlijk eindresultaat".

Voor Joyce haar gevoel had ze zich veel afgezonderd om bezig te zijn met haar liedjes en leefde een vrijwel geïsoleerd bestaan. In haar diepste dalletjes schreef en produceerde ze haar liedjes "Lifestory", "Burn the night away", "Can't fix what's already broken", "Poor me", "Heartbroken" en "Je t'adore", "Promised Land", "Love is the key", etc.  Joyce wil mensen inspireren om voor hun droom te gaan: "Don't think, take action!"

Gloria Estefan is vroeger een groot voorbeeld voor Rising geweest en nog steeds, net als Aretha Franklin, Alicia Keys, Amy Winehouse, Bruno Mars, Shakira, Celine Dion, Mariah Carey, Donna Summer, Daft Punk, Lady Gaga, etc.

Voor Joyce is liedjes schrijven en produceren iets wat bij haar hoort. Abonneer je op Joyce haar Youtube kanaal voor de nieuwste video's: https://www.youtube.com/joycerising.

Momenteel is Joyce met haar band aan het repeteren om zich klaar te stomen voor live optredens. Samen met fantastische muzikanten zal Joyce haar eigen liedjes ten gehore brengen. Houdt deze website in de gaten voor updates!

Band Joyce Rising:

Drums: Hans-Peter de Zeeuw

Bass: Etienne Beye

Keys: Harold Geerts

Guitar: Milan de Keijzer

Lead vocal: Joyce Rising

Backingvocal: Bernadette Dengler

 

Facebook Twitter Youtube

For bookings email:  info@joycerising.com