BIO* DUTCH 

"Onthoud die naam, Joyce Rising" zei Henkjan Smits nadat Joyce Rising met haar band "Proud to be me" live had gespeeld op NPO radio 5. Het eerste landelijk optreden op de radio vond plaats op 3 oktober in de studio bij Henkjan Smits & Manuela Kemp in hun programma The Max. Joyce bracht 2 liedjes live: ‘Proud to be me’ en ‘U can’t get away’ en deed een interview. Beide nummers zijn door Joyce zelf geschreven en geproduceerd. Joyce doet alles graag zelf;  zingen, schrijven, produceren, videoclips maken.

Op 23 september 2018 heeft Joyce Rising een benefietconcert gegeven en haar nieuwste single ‘Proud to be me’ met bijbehorende videoclip gelanceerd. ‘Proud to be me’ gaat over dat Joyce vroeger is gepest. Maar ook over haar doorzettingsvermogen en trots zijn op wie je bent. Met deze boodschap wil Joyce veel mensen bereiken en met name mensen die zijn gepest. In november 2017 heeft Joyce de stichting Omgaan met Pesten benaderd voor een samenwerking en momenteel wordt door de stichting de Proud to be me videoclip verspreid via lespakketten naar scholen. Zo worden er vele kinderen bereikt die deze trotse boodschap horen.

‘Proud to be me’ heeft Joyce zelf geproduceerd en uiteindelijk laten mixen in L.A. door Steve Kaye die o.a. de platen van Fitz and the Tantrums heeft gemixt. Muzikanten van o.a. Amy Winehouse hebben het nummer ‘Proud to be me’ live ingespeeld. Joyce koos bewust voor Steve Kaye als mixer vanwege zijn unieke oude soul sound. Joyce heeft vele inspiratiebronnen als Amy Winehouse, Aretha Franklin, Jamie Lidell, Bruno Mars, Stevie Wonder, James Brown, The Funk Brothers. De oude soul muziek wil Joyce terugbrengen.

Joyce Rising is opgegroeid met Gospel muziek. Haar moeder was gospelzangeres en de vierjarige Joyce ging altijd mee om te luisteren naar de gospelgroep waar zij in zong. Al snel was de tienjarige Joyce gek van muziek en nam haar draagbare radio vaak mee onder de arm om de buurt al dansend en zingend te entertainen.

Joyce merkte dat ze haar gevoelens het beste op papier kon uiten en ze begon eigen songs te schrijven. Ook deed Joyce mee aan allerlei talentenjachten.

Om haar zangvaardigheden verder te ontwikkelen besloot Joyce in 2001 auditie te doen aan het conservatorium in Rotterdam. Ze werd aangenomen en behaalde haar diploma in 2006. Tijdens haar studie werd Joyce gevraagd mee te doen aan de “Country Music Hall of Fame”. Joyce trad op als lead zangeres in de theaters in Nederland en België.

In 2006 startte Joyce haar eigen muziekbedrijf en treed tot op heden op met haar band op allerlei soorten feesten.

Ondertussen had Joyce eigen liedjes opgenomen in een studio en raakte geïnspireerd om zelf te leren produceren en arrangeren. Joyce bestudeerde andere producers als Red One,Timbaland, Pitbull, etc. en nam haar eigen liedjes thuis in haar home studio op en speelt instrumenten zelf in en maakte gebruik van samples. Joyce zegt dat het produceren van een liedje is net als het maken van een gerecht: "Alle ingrediënten die je gebruikt zijn belangrijk voor het creëren van een heerlijk eindresultaat".

Joyce schreef en produceerde veel nummers maar haar hart ligt toch bij haar roots: De gospel soul muziek. Deze weg volgt Joyce nu met het brengen van haar eigen liedjes live. Door de moderne touch maakt dat de soul nummers toch ook van nu klinken. Denk aan Amy Winehouse met een stevige drumkick in oude soul grooves. Joyce en band traden op tijdens o.a. de Kanaalconcerten (waar Candy Dulfer o.a. optrad) en de Soos reünie in Apeldoorn en recent met Popkoor Powerpop in Theater Orpheus in Apeldoorn en Gigant poppodium Apeldoorn.

https://www.joycerising.com

joycerising@live.nl

Tel: 06-43058850

Band Joyce Rising:

Drums: Robert Liwier

Bass: Chase Muskitta

Keys: Juul Beerda

Guitar: Lex Pelamonia

Lead vocal: Joyce Rising

 

 

Facebook Twitter Youtube

For bookings email:  info@joycerising.com 

Contact

JOYCE RISING info@joycerising.com